Company Logo

Chat

""Ce este medierea ?" "

Medierea este o modalitate legală de solutionare a oricărei dispute pe cale amiabilă, o alternativă de succes la procesele din instanțele de judecată.

Spre deosebire de procesele în care judecătorul dispune o soluție ”în temeiul Legii”, în procesul de mediere părțile, ajutate de mediator, își acomodează așa cum doresc ”interesele”.

Mediatorul imparțial și echidistant, în condiții de maximă confidențialitate, ajuta partile sa realizeze un ”acord”.

Sedințele de mediere se stabilesc la termene convenabile, în discreție absolută, la biroul mediatorului sau oriunde doresc parțile, ferite de asistența curioasă din sălile de judecată.

Dacă rezolvarea disputei prin intermediul instantei de judecata, se incheie întotdeauna printr-o solutie de tip castig - pierdere, prin mediere, disputa se incheie de fiecare dată, printr-o solutie de tip castig – castig.

Fie că ați ales să apelați la mediere înainte de a vă adresa instanței de judecată, sau va aflați deja într-un proces, este bine să știți că ”acordul” de mediere poate fi validat de instanța printr-o hotărâre judecătoreasca de expedient, care consfințește definitiv înțelegerea rezultată din mediere.

Odată cu hotărârea de expedient care consfințește ”acordul de mediere”, instanța va dispune în temeiul Legii 192/2006 sa vi se restituie taxele judiciare de timbru deja achitate.

Medierea, vă poate ajuta să câștigați un timp agreabil pentru viața Dvs. pe care altfel l-ați risipi cu anii în nesfârșitele ședințele de judecată.

Medierea vă poate ajuta să economisiți sume importante de bani (taxe judiciare de timbru, expertize și alte cheltuieli ocazionate de judecată).

Medierea are efecte miraculoase fiindcă poate transforma oamenii care nu mai găssc cuvinte să-și vorbească, în buni prieteni, pentru tot restul vieții .

Alegeți medierea pentru pacea sufletelor dumneavoastă și pentru bucuria celor ce încă vă iubesc !


.

Parteneri


Consiliul de Mediere


APMR


Cine este online

Avem 9 vizitatori și niciun membru online